DGTL organiseert ’s werelds grootste streaming festival

Door de coronacrisis is het festivalseizoen 2020 al voorbij voor dit goed en wel begonnen is. Seizoensopener DGTL heeft besloten dit weekend dan maar een online variant op te zetten. In opdracht van Iconic Music schreef buro33 mee aan het persbericht.


DGTL organiseert ’s werelds grootste streaming festival

DGTL zou op 11 en 12 april 2020 geschiedenis gaan schrijven met een circulair georganiseerd festival. Het coronavirus gooide echter roet in het eten, waardoor het evenement op de NDSM-werf niet kan doorgaan. Het zit echter niet in het DNA van DGTL om bij de pakken neer te gaan zitten. Om ervoor te zorgen dat DGTL-bezoekers én de mensen die achter het net visten met kaartjes het paasweekend toch in festivalstemming door kunnen komen, organiseert DGTL ’s werelds grootste streaming festival.

Het zijn barre tijden voor liefhebbers van festivals, voor artiesten, dj’s en organisaties. Net nu DGTL het festivalseizoen af zou trappen, ligt alles op zijn gat. Onder het motto ‘we’re in this together’ en vanuit pure liefde voor muziek heeft DGTL echter in recordtijd een online alternatief georganiseerd. Verspreid over meerdere digitale stages organiseert DGTL op 11 en 12 april twee dagen lang ’s werelds grootste streaming festival: DIGITAL DGTL. Hierdoor kan iedereen de huiskamer tot festival area omtoveren en tegelijkertijd die zo belangrijke ‘social distance’ behouden.

Met het digitale festival maakt DGTL van de nood een deugd en wordt alsnog geschiedenis geschreven, zij het op en andere manier. Twee dagen lang worden sets gestreamd van onder meer:

Adriatique | Ana Lilia | Deniro | Elias Mazian | Jasper Wolff | Jeans | JP Enfant | KiNK | Kléo | Luuk van Dijk | Mary Lake | Meetsysteem | Mella Dee | Nicky Elisabeth | Nicolas Lutz | Nina Kraviz | Ø [Phase] | Pascal Benjamin | Patrice Bäumel | Perdu | Prunk | Recondite | Tom Trago | Worakls | Zenker Brothers

Zoals het een echt festival betaamt, wordt op meerdere stages tegelijk gedraaid. In samenwerking met streaming partner NOMOBO biedt DGTL de bezoekers de mogelijkheid om via digital.dgtl.nl tussen de diverse streams te switchen. DGTL roept iedereen op om dit digitale festival als een écht festival te benaderen. Dat doet de organisatie zelf ook door gedurende de festivaldagen unieke live content te creëren, dagelijkse recaps te maken, de fans net als op het daadwerkelijke festival speciale verrassingen te bieden door middel van ‘brand partnerships’, de ‘bezoekers’ van tevoren te informeren en warm te maken met pre-event berichten en een volledige online and social mediacampagne uit te rollen. Andere onderdelen zijn de virtual meat-free foodcourt, Revolution talks, duurzaamheid Q&A’s en kunnen bezoekers in samenwerking met Kornuit en Absolut hun festivalbestelling thuis laten bezorgen.

De coronacrisis raakt de hele Nederlandse dancescene. Van festivalorganisaties tot artiesten en van creatieven en sitecrew tot freelancers. DGTL wil in 2021 op volle kracht terugkomen, maar dat kan alleen als de scene nog steeds gezond is en we deze pandemie wereldwijd onder controle hebben. Zodoende roept DGTL alle fans en kijkers op om tijdens de online editie een donatie te doen aan het Erasmus MC voor de ontwikkeling van een vaccin en medicijnen om het coronavirus te bestrijden. #KeepDistanceStayDGTL

DIGITAL DGTL
11 en 12 april 2020
live via http://digital.dgtl.nl
#KeepDistanceStayDGTL

%d bloggers liken dit: