Russel Brand in beeld

Vandaag staat Britse ‘bad boy’ Russel Brand in de Heineken Music Hall met zijn stand-up comedy show The Messiah Complex. Wij spraken hem enige tijd terug over zijn status als komiek, over zijn Messiascomplex (hij moest en zou poseren voor een olijfboom) en natuurlijk over zijn drugsgebruik.

“Hoewel ik al jaren niet meer gebruik, ben ik nog altijd een verslaafde en juist door er over te praten, grappen te maken en zelfs te acteren dat ik drugs nodig heb, kan ik daar steeds beter mee omgaan. Ik zie het als een onderdeel van mijn genezing, en vind het een fijn idee dat – hoe verschrikkelijk het ook is – er ook nog iets goeds uit een verslaving gehaald kan worden. De verslaving op zich is tragisch, daar wil ik niet de nadruk op leggen. Moet je ook niet doen, want mensen komen naar een komedie om te lachen en humor is – zo heb ik geleerd – een erg belangrijk ingrediënt van een komedie!”

Over zijn Messiascomplex en omgang met Christenen:
“Ik ben zelf ook nogal pretentieus. Maar altijd met een knipoog, omdat ik me er terdege van mijn pretenties bewust ben. (…) We hebben veel overeenkomsten. Zij geloven in een hogere macht die ons leven stuurt. Dat doe ik ook. Hun geloof predikt dat liefde de wereld zal redden. Ben ik het helemaal mee eens! Zij geloven dat er leven na de dood is, dat doe ik ook. Zij geloven in de terugkeer van Jezus op aarde. Dat doe ik ook. Maar er is een groot verschil. Ik geloof dat IK de wedergeboorte van Jezus ben, ha ha ha!” [Brand trekt een t-shirt met een enorme print van Jezus onder zijn vestvandaan]
“Kijk, zelfde baard, zelfde haar… al denk ik stiekem dat mijn haar toch wel wat beter zit!”

33-RusselBrand

Wilt u een uitgebreid interview en foto’s met Russel Brand (uit ons archief), neem dan contact met ons op. Natuurlijk is buro33 ook in te zetten voor actuele interviews en fotografie, exclusief voor uw uitgave.

[foto © Esther Schulting | buro33]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: