Westerpop 2018 programmaboekje

Home / Publicaties / Westerpop 2018 programmaboekje

Komend weekend vindt in Delft het Westerpop festival plaats. Zoals iedere editie verzorgde buro33 de redactionele inhoud van het programmaboekje.

Wij interviewden voor het pocket magazine van de 27te editie van Westerpop onder meer de Britse band Starsailor, schreven een stuk over Candy Dulfer en maakten alle minibio’s van de optredende artiesten. Westerpop is na de 25ste editie overgestapt op een frequentie van eenmaal in de twee jaar. Dit om een professionaliteit en kwaliteit te kunnen waarborgen. Onder de optredende artiesten dit jaar EUT, Dool, Mamihlapinatapai, Sue The Night, Candy Dulfer, The Caddilac Three, 7 Miles To Pittsburgh, The Cool Quest, Starsailor en Modestep.

Ook vindt weer de strijd om de Peter Tetteroo Bokaal plaats en zijn er zes internationale aanstormende talenten te zien op het Stage Europe network. Westerpop 218 vindt op 6 en 7 juli aanstaande plats op de sportvelden van het Stanislas College te Delft. Entree is gratis.

Voor de vorig editie maakte buro33 in opdracht van Stichting Westerpop een boek geschreven waarin de 25 voorgaande edities werden beschreven. Met alle ups en downs die daar bij horen, zoals amateuristische vrachtwagenopleggers als podium, discospeakers als geluid, een platgebrand hoofdkwartier, vele decimeters water die uit de lucht zijn komen vallen, tegenstribbelende én meewerkende vrijwilligers, honderdduizenden bezoekers, ontelbare liters bier en uiteraard de afzeggende, zenuwachtige, dronken, zieke én triomferende artiesten. Deze uitgave vertelt het volledige verhaal van een uit de hand gelopen buurtfeest, dat uitgroeide tot ‘een parel in de Delftse muziekgeschiedenis’. Voor hen die achter het net hebben gevist, zijn vrijdag en zaterdag de laatste exemplaren tegen een vriendenprijs te koop op het festival.

%d bloggers liken dit: