Q&A met Prince’ hoffotograaf Afshin Shahidi

Home / Ontmoetingen / Q&A met Prince’ hoffotograaf Afshin Shahidi

Afshin Shahidi, jarenlang Prince’ hoffotograaf, komt naar Amsterdam. Op 6 juli zal hij bij de My Name Is Prince expositie in de Beurs van Berlage geïnterviewd worden, vragen van fans beantwoorden en aansluitend zijn boek Prince: A Private View signeren. Edgar Kruize van buro33 zal de Q&A in opdacht van organiator Brand New Expo modereren.

Afshin Shahidi leerde Prince begin jaren ’90 kennen en heeft zo’n 15 jaar met de iconische superster gewerkt. Hij startte als cinematograaf en werd uiteindelijk Prince’ vaste fotograaf. In die hoedanigheid legde Shahidi hem wereldwijd zowel op het podium als daarbuiten vast. Shahidi’s verhaal en een selectie uit zijn werk is, met voorwoord van Beyoncé Knowles, uitgegeven in boekvorm als Prince: A Private View. Deze New York Times bestseller geeft niet alleen een vrij compleet beeld van Prince’ leven ‘on the road’, maar de vaak grappige verhalen in het boek maken de muzikale legende ook een mens van vlees en bloed.

Het werk van Shahidi is ook te zien op de My Name Is Prince-expositie. Onder meer het portret op de expositieposter is van zijn hand. Op 6 juli wordt hij live geïnterviewd door Prince-kenner Edgar Kruize, mede-eigenaar van buro33 en auteur van Prince: The Dutch Experience. Shahidi vertelt onder meer over de foto’s die hij hier in Nederland maakte, zowel backstage als op het podium en tijdens aftershows. Ook beantwoordt hij vragen van fans en signeert hij zijn boek.

Afshin Shahidi bij My Name Is Prince

  • Vrijdag 6 juli 2018, Beurs van Berlage, Amsterdam
  • 16:00 uur – Q&A
  • 17:00 uur – Signeersessie
  • Entree: gratis

De in maart geopende My Name Is Prince tentoonstelling heeft tienduizenden bezoekers mogen ontvangen in de Beurs van Berlage. Op veler verzoek heeft organisator Brand New Expo de looptijd van de enige officiële Prince tentoonstelling verlengd tot en met 5 augustus. My Name Is Prince laat fans van muzieklegende Prince oog in oog staan met honderden unieke items die rechtreeks uit de archieven van Prince’ legendarische studiocomplex Paisley Park komen, zoals Prince’ iconische kledingstukken, instrumenten, muziekprijzen, handgeschreven teksten en juwelen. Toegang tot de tentoonstelling is niet inbegrepen bij de gratis entree tot de Q&A/signeersessie, de expo is uiteraard wel geopend op 6 juli.

%d bloggers liken dit: